hub gielissen fotograaf“Lang geleden raakte ik gefascineerd door de humanitaire fotografie van Sebastiao Salgado over de hongersnood in de Sahel. Intussen heb ik zelf een jarenlange loopbaan achter de rug in landen geteisterd door armoede of oorlog. Tijdens mijn werk op het gebied van het versterken van lokale organisaties en overheden maakte ik dikwijls foto’s om mijn indrukken van deze problematiek zichtbaar te maken en door te geven.
Na mijn loopbaan besloot ik om mijn vaardigheden op het terrein van fotografie te verdiepen en studeerde ik aan de Academie voor Schone Kunsten, Hasselt, België. Met mijn foto’s – vooral door middel van sociale landschappen en portretten – probeer ik trekken van ‘la condition humaine’ vast te leggen, van mensen en hun kwetsbaarheid”

Hub Gielissen werd geboren in Maastricht (1947). Het grootste deel van zijn loopbaan werkte hij in ontwikkelingslanden en na-oorlogse gebieden, zoals Georgië, Kosovo, Afghanistan, Rwanda, Mali, Tsjaad en Ghana. Ook werd hij regelmatig ingezet als internationaal verkiezingswaarnemer: Ukraine, Bosnia-Herzegovina and Kosovo. Momenteel is hij woonachtig in Beek, Zuid-Limburg.

Hij studeerde o.a. aan de University of Sheffield (U.K.), waar hij cum laude de master’s graad behaalde op het gebied van Human Development & Training.

De afgelopen jaren studeerde hij aan het Atelier Kunstfotografie van de Academie voor Schone Kunsten, in Hasselt (België), waar hij eerst de Hogere Graad Fotografie behaalde (2014) en vervolgens de Specialisatiegraad (2017).

 

Camera-bodies en objectieven:
Bodies: Nikon D3S, Nikon D700.
Lenzen: Nikkormat f/2.8 – 105mm, Nikkormat f/1.8 – 50mm.